Erasmus + FP – Experiències

ERASMUS +FP

INFORME FINAL DE CURS 2021/22

ACTIVITATS REALITZADES DURANT EL CURS

MOBILITAT FORMATIVA A BAMBERG (ALEMANYA)

Dates: de dia 26.03.2022 a 19.04.2022 (dues setmanes)

Alumnat: 4 alumnes de 1r de CFGM d’Electricitat i electrònica.

Professorat: Coordinador Erasmus+FP i directora.

EXPERIÈNCIA FORMATIVA 

1 setmana en pràctiques al centre SBSZ Bamberg

1 setmana en pràctiques a l’empresa WIELAND ELECTRICS

1 visita a la fàbrica BOSCH 

Les empreses BOSCH i Wieland Electric GmbH són les dues més grans del teixit empresarial de Bamberg. 

EXPERIÈNCIA CULTURAL

Llocs visitats: 

Bamberg, Hallstad, Nürenberg, Würzburg, Stegaurach, Bayreuth, Lichtenfelds, Rotherburg ob der Tauder, Gerhardshofen, Ipsheim, Badwindsheim, Segnitz, Frickenhausen am Main. 

APORTACIONS EXTRES 

S’han iniciat contactes amb un futur nou soci a Noruega.

Afiançar el soci de l’SBSZ Bamberg per noves mobilitats.

ACOLLIDA FORMATIVA D’ALUMNAT I PROFESSORAT DE BAMBERG A MALLORCA

Dates: 23.04.2022 a 14.05.2022

Alumnat: 4 alumnes i 1 alumna d’electricitat i automatismes.

Professorat: 1 professor d’electricitat

EXPERIÈNCIA FORMATIVA

3 setmanes de formació en empreses.

EMPRESA

ALUMNAT / PROFESSORAT 

ELECTRICA CIEM SL

TOBIAS CHRISTA

FRIO RUIZ VERA SL

ANNA-LENA WERB

PALMER SEBASTIAN SL

MAXIMILIAN OTT

ESTEL ENGINYERIA

JONAS RATSCHKER

ISLA DOMOTICA SL

KILLIAN MÜLLER

BONIFACIO RUIZ ROLDAN

SEBASTIAN WILLENBERG

Es va realitzar un seguiment tant a les empreses, com l’alumnat i professorat, mitjançant visites, reunions i contacte telefònic.

EXPERIÈNCIA CULTURAL

Se’ls va fer una visita per Palma amb una guia oficial.

ANÀLISI DELS RESULTATS DE LES ACTIVITATS

MOBILITAT FORMATIVA A BAMBERG (ALEMANYA)

És important realitzar una anàlisi de l’estada 24h tutoritzant a l’alumnat, degut a la seva condició. Es va llogar un pis amb 3 habitacions, 1 cuina, 1 sala d’estar (convertida en habitació també) i un bany. Aquest habitatge es trobava a Hallstadt, a les afores de la ciutat de Bamberg. Fet que du, per una banda, gestió de la convivència i per l’altra, les dificultats de comunicació del transport públic cap al centre i de tornada.

L’estada formativa al SBSZ Bamberg va ser exitosa, vivint-se dificultats amb la gestió de coordinació interna en el centre degut a que el coordinador fou positiu en COVID.

L’estada formativa a WIELAND ELECTRICS GmbH també fou exitosa. Els caps de formació de l’empresa varen fer una menció especial i agraïment de cap a l’alumnat del nostre centre, per la seva professionalitat, dedicació i ordre en el taller. Esmentar que la primera opció que hi havia per fer les pràctiques era BOSCH, la qual no va ser possible degut a una coincidència d’unes gestions de la Cambra de Comerç.

Pel que fa a les hores d’esbarjo es van aprofitar per realitzar visites a diferents llocs, sobretot la ciutat de Bamberg, a altres ciutats importants de la regió, com Nürenberg, Würzburg, entre molts altres.

**FOTO CONSELLER**

La rellevància del programa es fa manifest amb l’Acte de reconeixement als participants en els programes de mobilitat Erasmus+FP, per part de la presidenta del Govern de les Illes Balears i el conseller d’Educació i Formació Professional, de dia 27 de juny.

https://www.caib.es/pidip2front/jsp/ca/fitxa-convocatoria/strongun-total-de-377-alumnes-drsquofp-de-56-centres-de-les-balears-han-participat-aquest-curs-en-programes-erasmus-a-lrsquoestrangerstrong

AGRAÏMENTS

Agraïment a la direcció del centre, per recolzar administrativament i col·laborar activament en la mobilitat, que es fa extensiu a l’equip directiu i al claustre de professorat. Fet que dóna solvència i confiança al programa.

De forma especial a Rafel Ramis, coordinador d’FCT, per l’esforç de recerca i obtenció de nous compromisos d’empreses per donar la possibilitat de fer pràctiques formatives, tant l’alumnat com el professorat acollit de Bamberg.

I, no per ser el darrer és el menys important, a Òscar Millan, assessor docent del Servei de Llengües Estrangeres i Projectes Internacionals de la Conselleria d’Educació per tot el seu suport incondicional i les seves gestions per fer possible la mobilitat.

El proyecto 2019-1-ES01-KA102-063739 EuroFP Balears V está cofinanciado por el programa Erasmus+ de la Unión Europea. El contenido de esta web es responsabilidad exclusiva del IES Arxiduc Lluís Salvador y ni la Comisión Europea, ni el Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) son responsables del uso que pueda hacerse de la información aquí difundida.