Comenius

Per quart any consecutiu, el nostre Centre forma part d’un projecte Comenius multilateral europeu. Durant els cursos 2011-12 i 2012-13 el projecte s’anomenava “Youth in action” i les escoles participants, a més de l’IES Arxiduc, foren la Gesamtschule de Hennef, Alemanya, l’Humanus Gymnasium de Lund, Suècia i la Zespól Szkól de Rogoźnik, Polònia.

Al llarg d’aquest temps, alumnes i professors han pogut gaudir de l’experiència de visitar aquests països, compartir la seva forma de vida, conèixer-ne el sistema educatiu, assistir a algunes classes, i realitzar les activitats previstes en el projecte per tal de presentar-les durant les trobades que tengueren lloc a cada un dels països. Dins el mes de maig del 2013, el nostre Centre fou l’amfitrió d’un total de 30 persones provinents d’aquestes escoles, que pogueren gaudir de visites culturals i activitats acadèmiques al llarg de la setmana que passaren amb nosaltres.

El projecte Comenius està finançat amb fons europeus i té com a objectiu fomentar la relació i  participació d’escoles de països que formen part de la Unió Europea, per tal d’obrir nous horitzons als alumnes, donar-los la possibilitat de conèixer altres sistemes educatius, visitar altres estats i practicar la llengua del projecte, en el nostre cas l’anglès.

El setembre del 2013 varem començar un nou projecte “Citizens of Europe, past, present and future”, que durarà fins el maig del 2015. En aquest cas, a part de l’IES Arxiduc, les escoles que hi participen són la Gesamtschule de Hennef, Alemanya, la Ballard School de New Milton, Anglaterra i l’Istituto Tecnico Commerciale “C. Cattaneo” de Pisa, Itàlia. Al llarg d’aquests dos anys, alumnes i professors tendran l’oportunitat de viatjar a aquests països per tal de conèixer aquestes escoles i relacionar-se amb els socis del projecte.