CAMINEM CAP A LA IGUALTAT

No som un institut especial: la majoria d’escoles i d’instituts de Palma, de les Balears, del món estam emprant la mateixa paraula: reivindicació.

Alguns dels nostres alumnes l’han descoberta aquests dies i és bo que l’aprenguin i que la practiquin, perquè tenim moltes coses per reivindicar.

Es reivindica sempre un dret no assolit, es reivindica una necessitat de justícia, com han expressat algunes i alguns alumnes del centre:

Volem un món sense discriminacions ni masclisme.

Volem valorar-nos per igual.

Hem de tractar les dones com a persones, que és el que són, no com a animals ni objectes.

Volem que no hi hagi més morts per violència de gènere.

Volem que les dones siguin tan importants com els homes.

Volem que s’eduqui a les escoles i instituts, en aquest sentit amb una assignatura.

Volem que cada persona pugui vestir-se com vulgui sense ser jutjada.

Cada any, al voltant del 8 de març, posam en valor la feina que feim les dones a la nostra societat i denunciam que les discriminacions que patim les dones són reals.

Avui hem presentat el panell amb les fotografies del projecte No hi ha barri sense dones, amb el qual hem volgut posar en valor les feines que fan algunes de les dones del nostre barri: amb la col·laboració del fotògraf Jaume Gual, alumnes de segon i de tercer d’ESO del nostre institut han entrevistat aquestes dones. Ha estat una experiència molt enriquidora per a tothom. Podeu llegir les entrevistes al blog de Coeducació. Avui els dedicam la nostra jornada de reivindicació perquè entre totes i tots puguem aconseguir un món millor.
 
En aquest vídeo podeu veure algunes de les imatges del procés:

Feliç i reivindicatiu 8M!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>