“Erasmus Job Shadowing” a Noruega!

La passada setmana 5 professors i professores del Departament d’Electricitat de l’IES Arxiduc Lluís Salvador van realitzar una estada d’aprenentatge tipus “Erasmus Job Shadowing” a l’institut Lier Videregaende Skolen, de Noruega.


Lier és una petita localitat rural de la província de Viken, a uns 50 km de la capital Oslo. Allà hi ha un institut dedicat exclusivament a la formació professional, VET (vocational education and training). Les principals especialitats que tenen són: jardineria, salut, disseny interior, màrqueting, electricitat i electrònica. En aquest darrer àmbit hi estudien aproximadament 80 alumnes en edats dels 16 als 22 anys, una quantitat d’alumnes similar al que tenim en la formació professional d’electricitat a l’IES Arxiduc.


El nostre professorat va poder veure de primera mà els tallers, les instal·lacions i la metodologia educativa que utilitzen a Noruega. Els països escandinaus són un referent educatiu europeu i és molt interessant que el nostre professorat pugui aprendre i després difondre les seves bones pràctiques. Aquest és un dels objectius principals del programa Erasmus+ FP que promou aquest tipus d’accions.


A més a més, durant la mobilitat es va signar un acord de col·laboració mitjançant el qual durant el tercer trimestre d’aquest curs 2022-2023 un grup d’alumnes noruecs faran una estada formativa de 2 setmanes a l’IES Arxiduc. Un altre grup d’alumnat del nostre institut tornarà l’estada a l’institut de Lier, durant el pròxim mes de maig del 2023.